126 [2020:1]
Jan Skovgård, August Strindberg
Re-paint ONE og Jardin des Plantes 1

Har man sagt papir, ligger orden ‘klippe og klistre’ snublende nær. Denne gang har ARK forsøgt sig med det sidste; det med at klistre. Til lejligheden har vi arrangeret et kunstnerisk møde mellem på den ene side billedkunstneren, Jan Skovgaard, og på den anden altmuligmanden, August Strindberg. Motivet er begges interesse for ‘sære’ blomster og alt det, man kan se i dem.

Anledningen er at vores mikroforlag, ARKhest i disse dage udgiver bøger med de to. Følg med på ved at klikke her: ARKhest

Det gælder Jan Skovgårds bog “RE-FLOWER”, der samler en lang række af de serier med blomsterfotografier, som Skovgård har arbejdet med de seneste år.

Og det gælder udgivelsen af de to små bøger, som Strindberg skrev og udgav i 1890 mens han boede i Paris og bl.a. vandrede i byens botaniske have. Deraf bogtitlerne, Jardin des Plantes I og II. Ingen af Strindbergs to bøger er tidligere udgivet på dansk.

Det med klistreriet er umuligt at forklare med ord. Du er simpelthen nødt til at have nummeret i hænderne… Skynd dig at bestille et eksemplar. Så lover vi til gengæld at sende det til dig, så hurtigt vi kan.