140 [2023:3]
Cornelia Manikowsky, Karin Petersen
Ni tekster af Cornelia Manikowsky

Det er en stor fornøjelse for redaktionen at kunne udsende et udvalg af den tyske digter Cornelia Manikowskys (f. 1961) tekster, som hermed for første gang præsenteres i dansk oversættelse ved Karin Petersen.

Teksterne stammer fra prosadigtsamlingen Nebensachen. Der er tale om korte, fortættede tekster, som kredser om følelser, erindringer og ønsker, som ved første øjekast synes ligegyldige, men som alligevel bliver siddende – og som ikke sjældent danner grobund for historier eller ligefrem historie. I små, fastfrosne øjeblikke nærstuderes de mange små indtryk, erindringer og associationer, som kommer i spil, når vi kommer i kontakt med verden omkring os – eller i det hele taget med os selv.

Cornelia Manikowsky er bosat i Hamborg og har blandt andet udgivet Kleine Dinge (2021), Alles (2017) og Und an die Liebe denke ich (2017). Besøg Cornelia her: www.manikowsky.de

ARK 140 er trykt af Thomas Elle på Munken Print White 15 (115 gr.) hos Johnsen i Grenaa. Thomas trykte ARKs første årgang i 1994 i et baghus i Langelandsgade. Det var tider! Det er det stadig!